sandhem


1.    Om du en fredagkväll hör ett bröl likt "böööööö", blir du inte rädd, för du vet att det förmodligen bara är"kanot" och "punken" som har en gemensam förfest innan Sägnernas.


2.    Under hela din uppväxt har du var dag läst texten "sandhem by night fuck and fight" på elskåpet vid kiosken på din väg till skolan.


3.    Du vet att i kohagen finns ej några kor utan endast en badplats. Världens bästa!


4.    Du har förmodligen själv försökt eller sett någon försöka, att under festliga förhållanden, lyfta goopastenen på sandvägen. Givetvis utan succé..


5.    Smeknamn så som balen, balle, nock, kanot, punken, omek och sudden, är inget du tar notis om…Vad de här människorna heter, på riktigt har du dock inte en susning om. Vilket å andra sidan inte spelar någon roll eftersom ingen annan heller har det..


6.    Otaliga gånger har du blivit kallad träskindian m.m. men du tar det med en klackspark eftersom du vet att det var Sandhem hans Majestät valde att besöka och vem vet bättre än Sveriges regent liksom..


7.    Som liten (på 90-talet) var det mest exotiska resmålet du kunde tänka dig en tripp till rosenlundsbadet med fritidsgården. Livet var på något vis lite enklare då.


8.    "Rondellen" är egentligen inte en rondell utan en vändplan på skolvägen. Det finns ingen rondell. Har aldrig funnits någon och kommer förmodligen inte finnas någon.


9.    Ingen dömer dig då du kör på fel sida refugen in på falköpingsvägen. Kör du på rätt sida kan det å andra sidan föreligga risk för att du verkar lite "fin i kanten".


10.    Fortfarande än idag känner du lite obehag då du hoppar i sandhemssjön på sommaren. Är det idag "jättemalen" skall äta upp dig eller var det bara en skröna…Hur som helst gör du bäst i att inte nynna på introt till Hajen.