sandhem

Förskola

Rödluvan Fritid
Vi har barn från åk f-6.
Kontakt:
0515-77 74 09

Rödluvan
Skolvägen 2, 560 42 Sandhem

Avdelningar:
Fröet
0515-77 74 30
Ekorren (3-4 år)
0515-77 74 11
Kotten (5-6 år)
0515-77 74 32
 

Rödluvans förskola arbetar aktivt med EQ som står för emotionell intelligens. Detta innebär att vi arbetar mycket med att barnen ska lära sig sätta ord på sina känslor, samt förstå andras. Massage är en daglig del i vårt EQ-arbete.

Vi arbetar målinriktat med att skapa en lustfylld och trygg miljö där barnen utvecklar sin förmåga att bry sig om varandra. Vår fina utegård är vi mycket stolta över. Där utvecklar och utforskar barnen sitt kunnande om naturen, samtidigt som de också får bra motoriskt träning. Skapande verksamhet är både lustfyllt och lärorikt. Vi arbetar gärna med naturliga material från vår natur. Vi vistas gärna i skogen och har även gångavstånd till Sandhemsjön. Välkommen att hälsa på oss!Föräldrakooperativet Humlan
Fällevägen 9
560 42 Sandhem
0515-76 00 55
Idag drivs humlan som ett föräldrakooperativ med anställd personal som ansvarar för den dagliga verksamheten.
Vi har anställd personal till allting, vilket innebär att föräldrarna inte har några skyldigheter att ställa upp på sin fritid.
Humlan är ett alternativ för dig som vill lämna ditt barn i en mindre barngrupp med hög personaltäthet och hemlagad mat.
Vi vistas utomhus en stor del av dagen, vilket uppskattas av såväl barn som personal. Vi har en fin utegård och en egen inhägnad skog.
Vi arbetar med EQ, känslans intelligens. Vi ger barnen rätt till alla sina känslor med hjälp av EQ-dockan. Vi ger barnen stöd och träning i att identifiera och sätta ord på sina känslor, att förstå och prata om sina egna och andras känslor.
Vi välkomnar barn i åldrarna 1-5 år som bor i och omkring Sandhem.
Placeringar sker genom den kommunala barnomsorgen.

Besök hemsida här